Kennisplatform voor noord holland

Duidelijke aanpak die werkt voor alle VvE-beheerorganisaties

Geplaatst op 10 mei 2021
‘Duidelijke aanpak die werkt voor elke VvE’

VvE Beheer Haarlem heeft iets dat andere VvE-beheerorganisaties niet hebben: Alex van Eijk. Een ervaren jurist met een achtergrond in het verzekeringswezen. Zijn ondersteuning en adviezen zorgen ervoor dat de 34 VvE’s onder zijn hoede goed en kundig beheerd worden.

“In 2013 trad ik in dienst bij een klein VvE-beheerkantoor in Haarlem, in 2018 ben ik voor mezelf begonnen. Destijds had ik 10 VvE-beheerorganisaties onder beheer, nu zijn dat er 34. Het beheer voor deze Verenigingen van Eigenaren doe ik zelf, met ondersteuning van een administratieve werknemer.” Het zelf doen is belangrijk voor Van Eijk: “Ik ken eigenlijk iedereen persoonlijk bij ‘mijn’ VvE’s. We verrichten alle voorkomende dienstverlening, zoals de administratie, het ontzorgen van besturen en eigenaren, het coördineren van onderhoud en het beheer van gebouwen. Ik vind betrokkenheid en een écht persoonlijke aanpak heel belangrijk. Ik doe graag meer dan anderen. Als er iets aan de hand is, ga ik er graag zelf naartoe. Ook meedenken om de beste en goedkoopste oplossing te bewerkstelligen, beschouw ik als mijn taak.”

Regelneef

Een echte regelneef dus? “Ja, daar kies ik bewust voor. Veel beheerders nemen puur de financiën en administratie voor hun rekening, maar voor mij gaat het om de klik met mensen. Ik vind het oprecht leuk om problemen op te lossen, om er helemaal in te duiken.” VvE Beheer Haarlem heeft zowel kleine Vve’s als (middel)grote onder zijn hoede. “Kleinere VvE-beheerorganisaties hebben andere problemen dan grote, waar bijvoorbeeld een grootbezitter meerdere appartementen in eigendom heeft. Maar hoewel het soms complex klinkt, is het beheervak niet moeilijk. Met gezond verstand kom je een heel eind.”

Afgelopen jaar kreeg Van Eijk er zeven nieuwe VvE’s bij. “Onze VvE’s zijn onze beste ambassadeurs. Wie wil weten hoe ik het doe als beheerder, kan hen gerust vragen. Wat ik hoor van nieuwe VvE’s is dat grotere beheerkantoren hen als een nummer behandelen en niet meer dan standaard dienstverlening bieden. Als er iets méér gedaan moet worden, volgt onmiddellijk een rekening. Zo wil ik niet werken. Als ik dingen extra moet doen, zeur ik daar niet over. Ik beschouw het beheren meer als hobby dan als werk, ik vind het echt leuk.”

Rijdende Rechter

Van Eijk doet zijn best om te zorgen dat alle belanghebbenden door één deur kunnen. Dat lukt niet altijd. “Soms ben ik even de Rijdende Rechter!”, lacht de eigenaar. “Ook in deze gevallen gaan we op zoek naar een goede oplossing. Bovendien: waar vaker iets speelt, ken je ook meer mensen. Soms denk ik: dit zat er al aan te komen. Wat juridische vraagstukken en verzekeringskwesties betreft, komt mijn expertise om de hoek kijken. Dat beschouwen VvE’s als een toegevoegde waarde, waar ze graag gebruik van maken. Ik vind ook niet dat mensen klagen of zeuren: als er een probleem is, moeten we dat oplossen. Onze filosofie is dat iedereen leuk en prettig moet kunnen wonen.” De ontspannen beheerder besluit: “Wij hebben een duidelijke aanpak en die werkt voor alle VvE’s: open en transparant, je kunt alles vragen. Je krijgt van mij een eerlijk antwoord.”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: