Kennisplatform voor noord holland

Duurzame Diesel beschikbaar in Hilversum

Geplaatst op 30 oktober 2019

Dankzij een overeenkomst tussen Tomingroep, gemeente Hilversum en Tamoil Nederland is het vanaf nu mogelijk duurzame diesel te tanken aan de Zoutmanlaan 5 in Hilversum. Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90% verminderd.

“Bij Tomingroep staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo bestrijden we onkruid met heet water en werken we zoveel mogelijk met milieuvriendelijke, elektrische apparaten en voertuigen. Ons dak ligt vol met zonnepanelen en een van onze panden verwarmen we met een duurzame houtkachel. Omdat nog niet alle bedrijfswagens elektrisch leverbaar zijn, maken we nu deze tussenstap. De wagens van SBS, het bedrijfsonderdeel dat het groenonderhoud in Hilversum verzorgt, tanken voortaan Neste MY Renewable Diesel en dragen zo bij aan de duurzame stad”, aldus Ivo Korte, algemeen directeur a.i. van Tomingroep.

Samen Hilversum duurzamer maken
“Hilversum werkt aan een duurzame, groene en schone stad, samen met onze inwoners en bedrijven. Duurzame mobiliteit is daarin een belangrijk speerpunt. Het, door de samenwerking van Tomin/SBS met Tamoil beschikbaar stellen van Neste MY Renewable Diesel, levert daar een belangrijke bijdrage aan. Dieselrijders kunnen met het tanken van deze fossielvrije brandstof direct bijdragen aan een schone leefomgeving. Zo bouwen we samen aan een duurzaam Hilversum,” aldus wethouder duurzaamheid Jan Kastje

Neste MY Renewable Diesel
Het Finse bedrijf Neste, dit jaar verkozen tot de derde meest duurzame onderneming ter wereld, ontwikkelt de hernieuwbare diesel. Dit product is 100% gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en het gebruik ervan resulteert in een 90% lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met fossiele diesel. Neste MY Renewable Diesel is een HVO100 product, dat voornamelijk gemaakt is van afval- en restgrondstoffen. Afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie, worden normalerwijze gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten gebruikt om er een fossielvrije diesel van te maken. Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren in auto’s, bussen en vrachtwagens. Het vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: