Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Amstelveen vervangt online magazine

Geplaatst op 4 maart 2022
Gemeente Amstelveen vervangt online magazine

De ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid gaan snel. Dagelijks is er nieuws over de stijgende gasprijzen, de energietransitie en het veranderende klimaat. Om inwoners en bedrijven snel en adequaat te informeren over de laatste ontwikkelingen geeft de gemeente iedere twee maanden een nieuwsbrief uit over duurzaamheid. De nieuwsbrief vervangt hiermee het online magazine ‘Duurzaam Amstelveen’.

In de nieuwsbrief staat informatie over subsidies, duurzame acties in Amstelveen en het laatste nieuws met betrekking tot duurzaamheid. Inwoners en bedrijven kunnen zich gratis abonneren. De nieuwsbrief vervangt het online magazine ‘Duurzaam Amstelveen’ dat een keer per kwartaal werd verstuurt.

Lagere energierekening

Floor Gordon, wethouders duurzaamheid: “In 2021 hebben we met elkaar 1.097 ton CO2 bespaard wat gelijk staat aan 8.800 keer vliegen van Amsterdam naar Londen en weer terug. Het aantal zonnepanelen in Amstelveen is vorig jaar met 25% toegenomen tot 95.000 zonnepanelen. Ook zijn er steeds meer woningen goed geïsoleerd. Naast grote maatregelen gaan steeds meer inwoners aan de slag met kleine stappen die zorgen voor een lagere energierekening en meer comfort in huis.”

In deze editie kunnen inwoners lezen over:

  • Nog 1.200 vouchers voor huurders beschikbaar
  • Gratis adviesgesprek met energiecoach voor inwoners in Amstelveen
  • Tips voor huurders
  • Stappen voor een energiezuinig huis
  • Gratis cursus voor ‘VvE`s met energie’
  • Agenda

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: