Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Hollands Kroon kiest voor DELTA Netwerk en gaat 17.000 huishoudens voorzien van glasvezel

Geplaatst op 16 december 2022
Gemeente Hollands Kroon kiest voor DELTA Netwerk en gaat 17.000 huishoudens voorzien van glasvezel

Goed nieuws! De gemeente Hollands Kroon kiest voor DELTA Netwerk om glasvezel aan te leggen in een groot deel van de gemeente Hollands Kroon. Hiermee voorzien we 17.000 huishoudens van gigasnel glasvezel van DELTA Netwerk. Begin 2023 starten de aanlegwerkzaamheden.

Samenwerking

De gemeente Hollands Kroon streeft naar goed en snel internet voor al haar inwoners en ondernemers. Een deel van de gemeente Hollands Kroon heeft al toegang tot glasvezel. Om ook de overige dorpen en buurtschappen te voorzien van snel en stabiel internet heeft de gemeente Hollands Kroon na een openbare selectieprocedure gekozen om een samenwerking aan te gaan met DELTA Netwerk.

Michiel Admiraal, Directeur DELTA Netwerk laat weten: “Wij zijn verheugd en trots dat de gemeente Hollands Kroon voor DELTA Netwerk heeft gekozen en kijken uit naar een prettige samenwerking. Voor het einde van het jaar tekenen we de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente en we starten dit jaar nog met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het dorp In ’t Veld. Hier beginnen we binnenkort met de woningschouw. Dit betekent dat aannemer Allinq langskomt om samen met de bewoner te bepalen waar de glasvezelaansluiting komt. De andere dorpen en buurtschappen volgen daarna. In de betreffende dorpen heeft een succesvolle campagne plaatsgevonden en we kijken ernaar uit om alle inwoners de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van het netwerk van de toekomst.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: