Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw magazine: Kijk op Noord-Holland Noord gepubliceerd!

Geplaatst op 22 november 2022
Gloednieuw magazine: Kijk op Noord-Holland Noord gepubliceerd!

Alweer het laatste nummer van dit jaar! Vol innovatieve ondernemersverhalen… Zo bouwt BAM Infra al meer dan 150 jaar mee aan de Nederlandse infrastructuur. En in een unieke samenwerking samen met TenneT, beheerder van het elektriciteitsnet in Nederland, wordt een transformatorstation in Wijk aan Zee gerealiseerd. Van drie nog te realiseren windmolenparken komt de stroom straks via kabels over de zeebodem het land op bij het transformatorstation in Wijk aan Zee. Lees het magazine hier.

Verder is te lezen dat ook in 2023 bedrijven in Noord-Holland Noord weer hun deuren openen voor bezoekers tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. In deze editie vertellen Hoekstra Opleidingen, Jongejans Luchttechniek en Scholtens Groep over hun deelname aan KBBBD 2022.

Het verviervoudigen van omzet in de afgelopen vijf jaar, Stabo Bouw uit Blokker deed het. “Samen mooie dingen bouwen”, volgens Ton Stavenuiter ligt de basis in vertrouwen en samenwerken. In het interview met Stabo Bouw leest u over de verschillende samenwerkingen met onder andere: Fource, Uranus Beheer en Batenburg Digit.

Duurzaam

Rotocoat Heerhugowaard is dankzij vernieuwingen klaar voor een duurzamere toekomst. Het bedrijf is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal en het aanbrengen van beschermende poedercoatings op verzinkt staal, staal, aluminium en RVS. Het bedrijf denkt vooruit: “Met onder andere het gebruik van duurzame materialen, energiebesparende machines en het intern hergebruiken van de warmte van onze oven – in plaats van gas.” In de toekomst wil Rotocoat de zinkoven volledig laten draaien op groen gewonnen energie.

Mede door de hoge energietarieven maakt ook Egmond Plastic stappen in de energietransitie. Het bedrijf is een wereldwijd begrip als het gaat om spuitgieten en maakt hoogwaardige kunststofproducten voor onder meer de luchtvaartindustrie, Defensie, de medische industrie en regionale industrie. Richard Brandwijk: “Door de hoge energierekeningen hebben we besloten om binnen een aantal jaar 50 procent minder elektriciteit af te nemen.” Hydraulische machines worden vervangen door energiezuinige elektrische machines en in november worden er al 784 zonnepanelen op het bedrijfspand gelegd.

Familiebedrijf

“Het belangrijkste is dat je de klant goed blijft bedienen”, aldus Jan Jacob Rab, directeur van Bouwcenter RAB. Het familiebedrijf levert al meer dan 100 jaar bouwmaterialen aan de bouw. Oorspronkelijk een Texels bedrijf dat inmiddels enorm gegroeid is en vele vestigingen, maar liefst 16, in heel het land heeft.

Dit is natuurlijk niet alles dat in deze editie te lezen valt. Laat u inspireren door het nieuws, de artikelen en columns. Zelf ook eens een verhaal vertellen en een mooie reportage over uw bedrijf publiceren? We horen het graag.

Veel leesplezier! Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: