Kennisplatform voor noord holland

Meer dan 200 aanmeldingen voor “langer zelfstandig wonen”

Geplaatst op 13 februari 2019
Meer dan 200 aanmeldingen voor “langer zelfstandig wonen”

Woensdag, donderdag en vrijdag aanstaande organiseren Versa Welzijn, HilverZorg, Inovum, MEE, Sherpa, de wijkbrandweer en de gemeente Hilversum informatiebijeenkomsten over langer zelfstandig wonen in Wijkcentrum St Joseph. Meer dan 200 senioren hebben zich al aangemeld. “Dit is boven verwachting en geeft aan dat er behoefte is aan informatie over langer zelfstandig wonen in eigen buurt”, aldus wethouder Walters.

We blijven steeds langer zelfstandig wonen. Ook als we ouder worden. Voor veel mensen een prettig vooruitzicht, maar wel iets om over na te denken. Is uw huis ook geschikt als u minder goed ter been bent? Welke Wmo-voorzieningen zijn er allemaal waar u een beroep op kunt doen als u ouder wordt? Wat kunt u zelf doen om vallen te voorkomen? Wat kan u helpen om onder de mensen te blijven? Hoe werkt thuiszorg precies? Wat kunt u voor andere buurtgenoten betekenen die ook ouder worden?

Tijdens de bijeenkomsten krijgen bezoekers allerlei praktische tips over wat ze zelf kunnen doen en waar u terecht kunt voor hulp. Er is informatie en u kunt terecht om vragen te stellen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: