Kennisplatform voor noord holland

Tulip Tennis start grootschalige energie-opwek met zon op dak

Geplaatst op 2 maart 2022

Er zijn in de afgelopen weken 368 zonnepanelen geïnstalleerd bij Tulip Tennis in Hilversum. Wethouder en regionaal portefeuillehouder Energietransitie Bart Heller bezocht onlangs het tennispark om bestuurslid Rob Otto te feliciteren met deze mooie stap in de energietransitie van de vereniging. Voor de regio is dit het eerste gerealiseerde zonnesysteem van het project Zonwinst.

Met het project ‘Zonwinst’ stimuleren de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Weesp zoveel mogelijk bedrijven en eigenaren van een groot dak om over te gaan op duurzame energie via zonnepanelen op dak. Zij worden onafhankelijk geadviseerd over de mogelijkheden van hun dak en deskundig begeleid bij de realisatie van de zonnepanelen.

Eerste gerealiseerde zonne-energiesysteem

Het project is in juni 2021 gestart om zoveel mogelijk bedrijven en pandeigenaren van grote daken te bereiken om in het najaar voor hen een aanvraag voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE) te kunnen indienen. In de regio nemen tot nu toe zo’n dertig bedrijven deel aan het project, voor vijftien bedrijven loopt op dit moment een SDE-aanvraag.

Tulip Tennis heeft met ondersteuning van Zonwinst de uitvraag gedaan en begeleiding gekregen bij de realisatie van de panelen op het dak van de tennishal.

Tweede ronde

Voor het project Zonwinst start nu een tweede ronde om zoveel mogelijk ondernemers en verenigingen met groot dak te interesseren voor zon op dak. In juni 2022 start namelijk de eerstvolgende SDE-ronde. Veel grote daken zijn geschikt voor zonnepanelen. En er is voor de eigenaar van het dak winst te halen op allerlei vlakken, zowel financieel, milieutechnisch als maatschappelijk. Dat maakt het een aantrekkelijke optie voor ondernemers om met deskundig advies van onafhankelijke adviseurs van Zonwinst goed naar de haalbaarheid van zonne-energie op hun dak te kijken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: